Vragen? - verkoop@4office.nl - tel: +32 (0)55 427 140 - fax: +32 (0)92 70 15 36 © 4office
url
Naar alle nieuws.
29 sep 2015 - Distributie Nederland - Papierprijzen blijven stijgen

Papierprijzen blijven stijgen

Al jaren hebben de Europese papierfabrieken te maken met een spanningsveld. De fabrieken renderen alleen met een hoge productie, maar de papiermarkt daalt. Om toch een goed rendement te kunnen behalen, creëren de fabrieken schaarste door de productie te verlagen en zelfs fabrieken te sluiten. Met hoge prijzen en schaarste tot gevolg.

Het lijkt erop dat de ontwikkelingen op de papiermarkt in een stroomversnelling zijn gekomen na sluiting van de fabrieken Tullis Russell (Q1), Chatelles (Q2), Varkaus (Q3) en Husum (Q3) dit jaar. De  sluiting van deze fabrieken heeft een jaarlijkse vermindering van de productiecapaciteit met 750KT (oftewel 32.000 papier trailers) tot gevolg. Daarnaast zorgt de Dollar-Euro koers ervoor dat exporteren naar Amerika voor Europese fabrieken bijzonder aantrekkelijk is. En dat geldt zowel voor het papier als voor de pulp. Dit werkt verdere schaarste in de hand.

De situatie op de papiermarkt heeft prijsverhogingen en een langere levertijd tot gevolg. Zoals u weet voert de meerderheid van de papierfabrikanten per 1 oktober 2015 de derde prijsverhoging van dit jaar door. Daarnaast verschuift de reguliere levertijd voor een trailer papier van zes weken naar acht á negen weken.Cookies helpen ons bij het leveren van onze diensten. Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
Meer informatie